Skip links

O nás

Historie firmy František Šutera sahá do roku 1968. Tehdy František Šutera starší, jako zaměstnanec Jihomoravského průmyslu masného, závod Olešnice, začíná s domácí výrobou klobás a salámů. V rodinném domě zřizuje malou výrobnu s klasickou udírnou a základními výrobními stroji.

V roce 1990 František Šutera st. zakládá skutečnou firmu s názvem Řeznictví a uzenářství František Šutera. Z důvodu narůstající poptávky po výrobcích firmy byla postupně dílna modernizována a rozšiřována.

V roce 1996 byla firma transformována do sdružení fyzických osob ve složení pan František Šutera st., manželka paní Jiřina Šuterová a syn pan František Šutera. V této podobě úspěšně firma podnikala do roku 2003. V roce 2004 převzal firmu pan František Šutera ml.. Pod vlivem vstupu ČR do EU a také vzrůstající poptávky po kvalitních výrobcích došlo k rozhodnutí vybudovat nový moderní provoz. Svou velikostí a vybavením provoz zajišťuje firmě konkurenceschopnost na trhu a také splňuje přísné předpisy EU.

V současné době je provoz složen z automatické linky porážky hovězího dobytka a vepřů, výrobny uzenin, výrobny zabíjačkových specialit a konzerv, expedice výrobků a kuřecí porcovny. Dále firma provozuje šest podnikových prodejen v okresech Blansko, Brno venkov a Svitavy a poskytuje dodavatelský servis širokému spektru odběratelů. Firma vyrábí 126 druhů uzenářských výrobků a dodává na trh opracované hovězí, vepřové a drůbeží maso. Firma je držitelem certifikátu kvality Klasa a BIO maso.

Tento web využívá cookies pro zajištění funkčnosti webu a získání statistik návštěvnosti webu.